Избрани Новини

Условна присъда за продавачка в магазин, обрала работното си място

Крими

25-01-2017, 16:49

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В съучастие с двама непълнолетни отмъкнали пари и стоки за 1880 лв.

Три години условно постанови Окръжен съд Велико Търново за продавачка, която в съучастие с двама непълнолетни авери обрала магазина, в който работела.

През месец април 2015 г. подсъдимата С.И.С. работела по граждански договор като продавачка в хранителен магазин на ул. „Зеленка“ № 2 в Старата столица. На 09.04.2015 г. подсъдимата застъпила на работа, но около 20:00 часа в магазина дошъл приятелят и Теодоридис. Който  спонтанно предложил да  откраднат парите в сервизното помещение и да и помогне да присвои поверените й оборотни пари, цигари и лотарийни билети. Двамата решили да привлекат и Марин Куцаров, който да им помогнел със съвети относно възможността да избегнат видеонаблюдението в магазина, както и да им съдейства при изнасянето на парите и стоките. Куцаров дошъл с такси, прегледал камерите в помещението и изказал мнение, че не работят. Тогава подсъдимата събрала в найлонов чувал от рафтовете в магазина кутии цигари, пурети, пакети тютюн, лотарийни билети, както и всички налични средства от касата на обща стойност 1880 лв. После тримата си поделили стоката и парите.

Подсъдимата С.И.С. е с основно образование, не учи и няма постоянна работа. Няма криминални прояви, като причини за престъплението магистратите посочват ниска правна култура. Смекчаващи вината обстоятелства се явили самопризнание, възстановяване на част от вредите, младата възраст, добрите характеристични данни и критичното отношение към деянието.

Затова съдът е определил за бившата продавачка лишаване от свобода за срок от шест месеца, чието изтърпяване е отложил за срок от три години.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов