Разглеждаха делото на Ембака за убийството на АМ "Струма"

Адвокатите на Емил Първанов поискаха делото за убийството да бъде върнато в прокуратурата

В Окръжния съд в Благоевград започна предварителното изслушване по делото срещу Емил Първанов-Ембака, предаде БНР. Ембака е обвиняем за убийството на Николай Чивиев, който почина след удар с камък на автомагистрала "Струма" през юни 2015.

Адвокатите на обвиняемия поискаха делото да бъде върнато в прокуратурата с аргумента, че  Ембака не се е запознал с доказателствата по него, но съдът отхвърли искането им. Те пък не приеха предложението за съкратена процедура , което значи, че ще бъдат гледани всички материали и изслушани всички свидетели по делото.

Защитата на обвиняемия поддържа версията си, че Емил Първанов-Ембака е ударил другия мъж при самозащита, като изтъква и факта,че дори го е закарал до болнично заведение. Адвокатите на ищците по делото поискаха от обвиняемия общо 700 хиляди лева кръвнина за трите осиротели деца на Николай Чивиев.

В края на юни 2015 година Чивиев се опита да спре автомобила на Ембака, преминал през забранен участък на строящата се тогава отсечка на АМ "Струма". След като се укрива в продължение на няколко месеца, Емил Първанов сам се предаде в полицията.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен