Избрани Новини

Осъдиха двама мъже на по две години и шест месеца затвор за кражба на животни

Присъдата може да се обжалва и протестира

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Стара Загора са осъдени Петко А., на 38 г., и Георги В., на 32 г., обвинени затова, че в съучастие и като извършители, в условията на опасен рецидив отнели чужди движими вещи от владението и без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.196,ал.1,т.1 вр.чл.194,ал.1 вр.чл.20,ал.2 вр.ал.1 вр.чл.29,ал.1 б.”а” и б.”б” от Наказателния кодекс.

Районен съд - Стара Загора е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие. Предявен е граждански иск от пострадалия, който е уважен в пълен размер от 1000 лева. Районен съд - Стара Загора е наложил на Петко А. и на Георги В. наказание „лишаване от свобода” от по две години и шест месеца при първоначален „строг” режим, за всеки един от тях.
В хода на образуваното срещу Петко А. и Георги В. досъдебно производство е установено, че на 19 март 2016 г. по обяд двамата се намирали в село Дълбоки, общ. Стара Загора. Те забелязали кобила и конче, вързани на поляна в края на селото. Наоколо нямало хора и двамата решили да откраднат животните, за да ги продадат и по този начин да си набавят финансови средства. Развързали кончето и кобилата, повели ги със себе си, като се придвижвали по планински пътеки и междуселски пътища и на следващия ден се прибрали в домовете си в град Шивачево. В последствие продали кобилата и кончето на лице, което се занимавало с купуване и продаване на животни. Получените средства си разделили. По делото е установено, че стойността на отнетите животни е 1000 лева. Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов