Избрани Новини

Хиляди рисунки за пролетта очакват в Кюстендил

Темата на конкурса "Пролет върху листа“ е свободна и креативна

В Кюстендил подготвят десетото издание на Националния конкурс за  детска рисунка  “ПРОЛЕТ ВЪРХУ ЛИСТА” 2017 г., който се организира от Община Кюстендил  съвместно с Художествена галерия “Владимир Димитров – Майстора”!

Конкурсът е утвърден форум на детското творчество и се радва на широка популярност. Хилядите получени рисунки го превръщат в представителна извадка за нивото на детското изкуство в България. Това е съвсем естествено, тъй като Кюстендил се е наложил като традиционно място за създаване и експониране на изкуство. Едновременно с конкурсa протичат и редица  културни събития, свързани с традиционния за Кюстендил празник  „Кюстендилска пролет“.  

Темата „Пролет върху листа“ е свободна и креативна. Децата имат възможност да импровизират с различни изобразителни материали: акварел, темпера, маслени бои, пастел, апликации, мозайки, стъклописи, суха игла и различни смесени техники, и да създадат  пролетни пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна хармония.

С поставеното начало на конкурса през  2008 година  пролетта в Кюстендил идва с хилядите рисунки на децата на България!

През месец март 2017 година Националният конкурс “Пролет върху листа” отново ще  даде възможност за среща и изява на много талантливи деца и техните слънчеви творби!

Крайният срок за приемането на творби за настоящата година е 3 март 2017 година. Откриването на изложбата с наградените творби ще се състои на 16 март 2017 година.

 Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)