Избрани Новини

Опашки за скъпи въглища на пазара в Кюстендил

Въглищата се продават на цени от 30 до 50 лева по-високи на тон, в сравнение с началото на отоплителния сезон

Въглищата се продават на цени от 30 до 50 лева по- високи на тон, в сравнение с началото на отоплителния сезон, предаде Дарик. Има завишено търсене на дърва и въглища, заради снега и ниските температури. В много от складовете в Кюстендил въглищата свършиха.
Мините - Бобов дол, Ораново повишиха драстично цените, повишиха цената и вносните въглища и това рефлектира върху крайната сума за потребителите, призна директорът на "Топливо" за Югозападна България Иван Ризов.
Читатели ни подадоха сигнал, че в базата на Топливо в Кюстендил, единствената, където има все още въглища, има опашки, но плащаш за килограми, които реално не получаваш.
"Става дума за пазаруването в чували, от по 25 кг. Работници ги пълнят с лопати, чувалите не се мерят, а направо се товарят по автомобилите. Премерих ги вкъщи и всички бяха с по- малко въглища, от 2 до 7 кг. Използва се факта, че има опашка, суматоха и всеки бърза. Никой не мери, а и не видях кантар, освен големия за камиони, който обаче е блокиран със стока", коментира читател, пожелал да не цитираме името му.

Директорът на Топливо в Благоевград, който отговаря за базата в Кюстендил, определи сигналите като спекулация и удар от конкуренцията: "Категорично отричам. Всеки може да си премери и да си види дали е 25 кг чувала. Наемаме външни хора при завишеното търсене. Клиентът обаче има пълното право, преди да плати, да провери дали количеството отговаря на записаното", заяви Иван Ризов. Той призова всеки клиент при най-малкото съмнение да сигнализира на управителите на базите или да подаде жалба до него.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)