Избрани Новини

Ловец, убил човек вместо глиган, с условна присъда

Крими

17-01-2017, 17:54

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ловци-бракониери вдигнаха плевенската полиция на крак

След деянието подсъдимият е направил всичко за спасяването на пострадалия

Окръжен съд – Бургас присъди наказание „Лишаване от свобода“ за срок от една година на Илия Г., подсъдим за причиняване на смърт по непредпазливост, като отложи изпълението на наложеното на подсъдимия наказание за срок от три години. В съдебното заседание днес подсъдимият се обърна към съдията с думите: „Наложете ми справедливо наказание!“
Окръжният съд на Бургас призна подсъдимия Илия Г. за виновен, в това, че на 19.12.2015 г., в ловностопански район на Малко Търново, поради "немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност – ловуване", при групов лов на дива свиня, убил по непредпазливост мъж, с инициали З.Т. Той стрелял със сачми с диаметър 10 мм, но не виждял целта.
След деянието подсъдимият е направил всичко за спасяването на пострадалия. 
Окръжен съд – Бургас отложи на основание чл. 66, ал. 1 от НК изпълнението на наложеното на подсъдимия Илия Г. наказание една година „Лишаване от свобода“ за срок от три години. Съдът лиши подсъдимият от правото да ловува за срок от една година.
Илия Г. е осъден още да заплати на съпругата на пострадалия Д.Т. обезщетение в размер на 60 хил. лева и на трите му дъщери – обезщетения в размер на 50 хил. лева на всяка.
Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Бургас.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)