Избрани Новини

Прокуратура внесе обвинителен акт спрямо 50-годишен мъж за сводничество

Към момента той изтърпява наказание "лишаване от свобода“ в затвора по друго дело

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Калин В., на 50 г., за сводничество на жени към проституция и за набиране и транспортиране на лица с цел да бъдат използвани за развратни действия при условията на опасен рецидив.
Обв. Калин В. е бил осъждан за сводничество, като е бил освободен от затвора през юли 2015 г., когато излежал наказание "лишаване от свобода“. След като напуснал затвора започнал да публикува в различни интернет сайтове обяви за предлагане на компаньонки за сексуални услуги. Той посочвал мобилен телефон, на който клиентите да се обаждат. В обявите включвал снимка на момиче и изброявал предлаганите сексуални услуги, като цената за един час била 100 лева и се увеличавала спрямо исканите от клиента "допълнителни екстри“.  Поръчките приемал той или някоя от компаньонките, на която имал доверие. Жените били превозвани до посочени от клиентите адреси с автомобили на обвиняемия. Практиката била част от заработената сума да се поделя между обвиняемия и жената. По делото е установено, че обв. Калин В. използвал за предоставяне на сексуални услуги три жени, на възраст от 23 г. до 25 г.
На 28 май 2016 г. трима турски гражданин се обадили по телефона на  обв. Калин В. и поръчали три жени за сексуални услуги. Обвиняемият повикал свой познат, с когото закарали две от жените с автомобил до посочен адрес в центъра на гр. Пловдив. Обв. Калин В. по-късно е бил задържан от полицията. Разпитан в хода на досъдебното производство, той се е признал за виновен.
Делото е насрочено за разглеждане в Районен съд-Пловдив през месец февруари 2017 г. По искане на Районна прокуратура-Пловдив на обв. Калин В. е наложена съдебна забрана за напускане пределите на Република България.  Към момента той изтърпява наказание "лишаване от свобода“ в затвора по друго дело.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов