Избрани Новини

Параклис-мавзолей ще се изгради във Военна академия-София

Мисия София

15-01-2017, 08:00

Снимка:

Пресцентър МО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фандъкова: През последните години изградихме 85 сгради на детски градини

Началникът на отбраната генерал Константин Попов и кметът на София Йорданка Фандъкова учредяват Инициативен комитет

Началникът на отбраната генерал Константин Попов и кметът на София Йорданка Фандъкова учредяват Инициативен комитет за изграждането на параклис-мавзолей във Военна академия – София, който да почете загиналите преди почти век български воини в Първата световна война.

„Параклис-мавзолей, който да припомни забравеното и да събере по частица от всичките славни пехотни, кавалерийски, пионерни и въздухоплавателни полкове и дружини, и бойни флотски части на храбрата българска войска“, пише в обръщението на учредителите към всички родолюбиви българи, които се прекланят пред подвига на отдалите живота си за свободата и независимостта на Република България.

На 27 януари 2017 г., от 11.00 часа, в зала „Раковски“ във Военна академия „Г. С. Раковски“, началникът на отбраната и кметът на София организират събитие по учредяването на Инициативния комитет, на което канят желаещите да подкрепят тяхното „патриотично и почтително към славната история на страната начинание – в памет на тези, които живяха честно преди нас и за тези, които ще дойдат и след нас“, пише още в обръщението.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов