Избрани Новини

Ромите пребили и обрали баба получиха увеличение на присъдите си

Решението на Апелативния съд не е окончателно и подлежи на протест и обжалване

Апелативният съд в Пловдив  увеличи присъдите на двамата роми, пребили жестоко и ограбили старицата баба Дона на 8 март миналата година в село Ръжево Конаре.
До това решение се стигна след  протест от прокуратурата и жалба на двамата насилници срещу постановените от Окръжния съд наказания. В крайна сметка  апелативните магистрати увеличиха от 6 на 10 години затвор присъдата на Андон Митев, заради множеството му предишни престъпления, а съучастникът му  Георги Лазаров получава 4 години лишаване от свобода, вместо наложените му първоначалната ми присъда от  2 години и 8 месеца зад решетките  
Тези присъди бяха в резултат от бърз процес по съкратената процедура през юли миналата година. При него  двамата се признаха за виновни, а единият от тях дори възстанови с пощенски запис откраднатите 55 лв., което бе прието за смегчаващо вината обстоятелство. така  двамата роми получиха занижени присъди, но прокуратурата веднага обяви, че ще протестира това решение.  При това положение Апелативният съд  прецени, че смегчаващите обстоятелства са били надценени, а тежестта на извършеното престъпление е значително по-голяма и увеличи годините затвор за двамата.
В нощта на извършеното от тях  престъпление ромите  решили да ограбят някой от беззащитните старци в Ръжево Конаре, след като узнали, че същия ден в селото са раздавани пенсиите. Тяхна жертва стана самотната баба Дона, която оцеля по чудо след жестоката гавра с нея и прекара дълго време в болница, в много тежко състояние.  Решението на Апелативния съд не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Върховния касационен съд.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов