Избрани Новини

На съд за побой на полицейски служител в Бобов дол

А.Кирилов и Г.Кирилов причиняванили телесна повреда на полицай

Районна прокуратура - Дупница внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А. Кирилов и Г. Кирилов за причиняване на телесна повреда на полицейски орган - престъпление по чл. 131, ал. 2, пр. 4, т. 3 във вр. чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 16.04.2016 г. в гр.Бобов дол двамата обвиняеми нанесли юмручни удари в лицето и тила на полицейски служител от „Охранителна полиция“ към Районното управление на МВР. Поводът за агресивното поведение станало несъгласие от страна на обвиняемите с разпореждания, свързани с изпълняваните от него служебни задължения като автопатрул.

Около 06.30 ч., извършвайки обход на централната част на града като автопатрул, пострадалият и негов колега – свидетелят Ю.К., видели паркиран лек автомобил „Ауди“ пред кафе „Сапи“, непосредствено след пътен знак „В-2“. Те спрели пред заведението и помолили собственичката на колата, която седяла заедно с А. Кирилов на тротоара, да я премести. Тя им отвърнала, че ще го стори, обаче в този момент се намесил А. Кирилов. Той настоял жената да не изпълнява молбата на полицейските служители и започнал да ги нарича с обидни думи, крещейки към тях „да се махат и да не им развалят празненството“.

Чувайки виковете, от заведението излезли няколко души, сред които бил и другият обвиняем – Г. Кирилов. Служителите на реда слезли от патрулния автомобил и се насочили към кафенето за изясняване на случая. В този момент А. Кирилов нанесъл удар с юмрук в областта на лицето на пострадалия полицай, след което последвал удар в задната част на главата му от страна на Г. Кирилов. Веднага след това побойниците побягнали и напуснали мястото на инцидента.

След предприетите оперативно-издирвателни мероприятия Г. Кирилов бил установен същия ден, а А. Кирилов обявен за местно издирване и по-късно задържан.

От заключението на изготвената в хода на разследването по делото съдебно-медицинска експертиза е видно, че в резултат на нанесените удари на полицейския служител е причинена лека телесна повреда.

Предстои насрочване на делото от съда. За повдигнатото обвинение се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от една до пет години.

 

     Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов