Избрани Новини

Остават затворени детските градини в четири благоевградски села

Новините

11-01-2017, 14:47

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Децата са пренасочени към града

Сформираха сборни групи в детските градини в община Благоевград. Мярката е предприета заради обявената грипна епидемия и ниските температури, заради които броят на децата в учебните заведения намаля почти на половина. Сборните групи ще останат и днес.

Затворени днес остават детските градини в благоевградските села Покровник, Изгрев, Зелен дол и Церово. Децата от тях са пренасочени към детски заведения в областния център със сборни групи.

Симона Митова, Отдел „Образование” към Община Благоевград
"По-трудно достъпни са местата там, имаше спирания на тока, не можем да подсигурим нормална температура, тъй като се отопляват на климатици и това наложи временното затваряне."

Заради обявената грипна епидемия в Благоевград и дезинфекцията в детските градини е засилена. Медицинските сестри не допускат болни деца при сутрешния прием.

Антоанета Григорова, директор на Целодневна детска градина „Ведрица” – Благоевград
"Нямаме случай на регистрирано дете с вдигане внезапно на температура или други оплаквания. Тези, които посещават към момента, смея да твърдя, че са здрави."

Засега и грипната ваканция на учениците в Благоевград няма да бъде удължена. Те ще се върнат в класните стаи в четвъртък. Заради студеното време обаче директорите на училищата имат право да намалят продължителността на учебните часове и те да започват по-късно – в 8:00 часа и да свършват преди 17:00. Така учениците ще се движат само в светлата част на денонощието.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов