Избрани Новини

Кюстендилец качва 100 планински върхове през 2017-а

Инж. Севделин Атанасов е природозащитник, бивш общинар и шеф на минипарламента в Кюстендил

100 планински върхове да изкачи през 2017 г. си е поставил за цел кюстендилецът инж. Севделин Атанасов, информира kmeta.bg. Той е природозащитник, бивш общинар и шеф на минипарламента в Кюстендил, пенсиониран експерт от ТЕЦ „Бобов дол“. Намерението си обяви в социалните мрежи.

Вече има един изкачен – на 2 януари т.г. бил на първенеца на Конявската планина връх Виден /1 487 м./  Така стартирал амбициозната си серия изкачвания. Убеден е, че ще се справи, защото при едно изкачване ще покорява по няколко върха.

Например – като стъпи на Руен / 2 251м/, ще е минал през 8 други върхове – Човека, Кюнек и др. „На всеки връх ще се снимам и накрая на годината ще направя фотоалбум на планинските „коти“, където съм бил“, нахъсва се да катери дори и през лютата зима инж. Атанасов.

Приятелите му очакват с нетърпение да регистрира постижението си, а стотици, с които си пише по мрежата, и да видят снимките му. Инж.Атанасов има стотици албуми, качени в интернет. И той не може да каже колко са снимките, които се „въртят“ в мрежата. Не само планински, а и „урбанистични“, социални, спортни, художествена фотография и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)