Избрани Новини

Грубо посегателство е извършено върху служител от ДГС - Разлог

Горският надзирател Георги Алуминов е с множество хематоми и кръвонасядания по тялото

Пореден случай на грубо посегателство и физическа саморазправа със  служител от „ДГС Разлог” е извършено на 9 януари т.г. около обяд в местността Катарино, съобщиха от пресцентъра на Югозападно държавно предприятие. При редовен обход на охранителния участък горските надзиратели Георги Алуминов и Христо Анастасов засичат добре познатия системен нарушител Борис Иванов с прякор „Бобата” да извършва незаконна сеч без редовно издадено позволително. Служителите правят опит да осъществят контакт с нарушителя и да му съставят акт, при което той отказва да се подчини, грабва дърво от купчината до него и започва да удря Георги Алуминов. Само бързата реакция и избягването от местопроизшествието на горския служител са предотвратили инцидент с много по-тежки и непредсказуеми последствия.

В издадената медицинска експертиза е описано, че горският надзирател Георги Алуминов е с множество хематоми и кръвонасядания по тялото.

За случая веднага е уведомено РУП Разлог. Ще бъде сезирана и Районната прокуратура в града.

Нарушителят Б. Христов има повдигнати обвинения за множество груби посегателства срещу горски служители и за незаконна сеч на дървесина в държавни горски територии в района на Разлог и Симитли.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май