Избрани Новини

Обвиниха 66-годишна жена за подбуждане към убийство на целия и род

С определение на съда, спрямо обвиняемата е била взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 7 000 лв.

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 66-годишната Иванка Р. от с. Брани поле за общо 7 престъпления, извършени в периода 12.02.2016 г. – 18.03.2016 г.
Иванка Р. е предадена на съд за това, че умишлено е подбуждала двама мъже, единият от които служител под прикритие, първо да отвлекат брат й – 70-годишния Стойчо Р., а впоследствие – да убият, както него, така и още петима от членовете на неговото семейство, сред които и две деца на 8 и 15 години.
Престъпленията са извършени от обвиняемата с користна цел, като тя се надявала, след реализирането им, да придобие голяма част от наследството на баща си, който починал в САЩ.
Обещаното от обвиняемата на подбужданите от нея потенциални извършители възнаграждение било 10 % от паричните средства, които се ще придобие по сметки в САЩ и които, според собствените й изчисления, възлизали на 3-4 млн. долара.
Иванка Р. е била задържана, след като предала на служителя под прикритие сумата от 3 000 лв. „капаро” за извършване на деянията, към които го подбуждала.
С определение на съда, спрямо обвиняемата е била взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 7 000 лв., а с постановление на наблюдаващия прокурор й е наложена забрана да напуска пределите на страната.
Най-тежкото, предвидено от закона наказание, за престъпленията, в които Иванка Р. е обвинена, е лишаване от свобода от една до шест години.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)