Избрани Новини

Лошото време спря влака до Гюешево

Най-вероятно до Гюешево ще има влак в сряда

Влакът Кюстендил-Гюешево не се движи през уикенда – по разписание трябваше да пътува и в събота и в  неделя, но е отменен, оплакаха се пасажери, пише kmeta.bg. Причината не е дебелият до 50 сантиметра сняг по трасето и студът до -26 градуса, а липсата на мотриси, поясниха от жп гарата в Кюстендил. Само една мотриса обслужвала жп направлението Кюстендил-Радомир, за Гюешево не може да бъде изпратена нито една. Така ще е още няколко дни, при ниските температури локомотивите „сдават“.

Най-вероятно до Гюешево ще има влак в сряда – по разписание той се движи сряда, събота и неделя сутрин и следобед, поясниха от гарата в Кюстендил.

Добре, че доста хора са се съобразили с „указанията“ и апела, който отправи преди зимните виелици и температурни колапси кметът на Кюстендил Петър Паунов. Градоначалникът призова тежко болни и самотно живеещи по селата да бъдат транспортирани при близките в града – иначе достъпът до немалко от селата не е възможен в тежките метеорологични условия.

Появилата се в неделя сутрин информация в някои медии за три жертви на студа  в Кюстендил не се оказаха верни, каза областният шеф в Кюстендил Виктор Янев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов