Избрани Новини

Ниски температури в Македония, условията не са подходящи за пътуване

Откъснати от света са селата в района на Куманово и Липково

В Македония продължава да е затруднено движението на много места, съобщи БНР. Снежни преспи създават проблеми по пътя Куманово-Крива паланка. Откъснати от света са селата в района на Куманово и Липково. От тази сутрин е прекъснато движението на регионалния път Кратово-Пробищип. На граничните пунктове обаче няма много дълги забавяния на влизане и излизане от страната, съобщава македонският Автомобилен съюз, който препоръчва да не се пътува, ако не е необходимо. 
След почти два дни прекъсване по пътя от Велес към Скопие отново могат да се движат и тежкотоварни автомобили, възобновено е и движението им от Велес към Щип. Остава в сила обаче забраната за камиони на пътя Куманово - Свети Николе, както и за планинските проходи Стража, Маврово, Плетвар и от Крива паланка до Деве баир.
Интензивността на движението по пътните участъци извън градските среди е умерена. Автомобилният съюз препоръчва изключително внимателно шофиране, съобразена скорост и спазване на поставената пътна сигнализация.
Метеорологичните прогнози сочат, че времето в югозападната ни съседка ще остане студено със снеговалежи. В някои части, особено в Повардарието, ще духа и силен вятър. Максималните температури дори няма да се доближат до нулата, ще бъдат между минус 13 и минус шест градуса. Максималната температура в Скопие ще бъде минус девет градуса.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)