Петричкият кмет глоби снегопочистваща фирма

Новините

07-01-2017, 17:49

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът Димитър Бръчков: Няма бедстващи села в община Петрич

Лично констатирал пропуски по обслужване на градската пътна мрежа

Кметът Димитър Бръчков заяви, че ще санкционира едната фирма изпълнител по зимното поддържане в община Петрич, заради незадоволителни резултати в първите часове на снеговалежа, информираха от общинската администрация.

След анализ на реакцията на фирмите изпълнители по зимното поддържане в община Петрич, кметът Димитър Бръчков излезе с решение за санкциониране на една от фирмите - „Живел Енерджи” ООД. Тя спечели поръчката за поддържане на общинска пътна мрежа в Подгорски и Марикостински райони, както и за поддържането на уличната мрежа в град Петрич, които са на обща стойност 120 хил лева. Решението на кмета за финансовата санкция е тя да бъде в размер на 10% от общата сума за двете позиции, спечелени от фирмата. Мотивите на градоначалника за налагането на санкции са свързани със сигнали на гражданите за непочистени и неопесъчени улици, както и за недобрата организация на фирмата за работата в първите часове на снеговалежа.

"Те бяха решаващи, за да не допуснем ледът да скове пътната мрежа. Констатирах лично пропуски на фирмата, затова ще бъдат и последствията за нея. Да, ситуацията беше усложнена от минусовите температури и вятърът, но задължение на фирмата изпълнител е да предвиди и този момент”, категоричен е кмета Димитър Бръчков.

По думите на градоначалника внимателно се следи работата и на другия изпълнител „Растер-юг” ООД. "Компромиси не може да има. Говорим за сигурността на гражданите, а това предполага денонощна работа при тези условия”, добави кметът Димитър Бръчков. Предстои комисия да определи размерът на санкцията, която ще бъде наложена на „Живел Енерджи” ООД. Междувременно от Оперативния щаб на община Петрич информираха, че само за изминалата нощ са били направени 130 курса за извозване на снегът от центъра на града, главните улици и кръстовища. Това прави около 2 600 кубика сняг изнесени от града. Такъв вид извозване в Петрич се случва за първи път. Успоредно с това допълнително привлечена техника заедно с тази на фирмата изпълнител „Живел Енерджи” ООД са продължили да опесъчават с пясък, сол и луга заледените улици в града и четвъртокласна пътна мрежа през цялата нощ и първите часове на деня. Припомняме, че на обявената от Община Петрич обществена поръчка за избор на изпълнители по зимното поддържане само две фирми проявиха интерес – „Живел Енерджи” ООД и „Растер-юг” ООД, които поеха позициите по поръчката.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"