Избрани Новини

Окончателно: Убиецът на годеницата си остава зад решетките

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване

Апелативният съд отказа да уважи жалбата на Илиян Р. срещу определение на Окръжния съд, с което му е наложена мярка за неотклонение „ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА”.  
Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 29.12.2016 г. в с. Куртово Конаре  умишлено е умъртвил М. Д.  – престъпление по чл. 115 от НК.

Припомняме, че около полунощ на 28/29.12.2016 г., след като не се появила на обичайното място, от където тръгвала на работа, в близост до дома в който живеела беше намерена убита 26-годишната Милена. Малко по-късно беше арестуван годеникът й, който се оказа, че страда от патологична ревност.
Съдът намери, че са налице всички, предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение спрямо Илиян Р. За извършеното престъпление НК предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години затвор. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че Илиян Р.  е автор на извършеното деяние. Съдът прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие, както и да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража”. 
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов