Избрани Новини

Даниела Савеклиева: ПП ГЕРБ е готова за парламентарни избори

Народният представител от ГЕРБ отчете работата си в парламента

Кратък отчет за свършеното през последните две години като народен представител направи пред медиите областният координатор на ГЕРБ - Благоевград и депутат в 43-тото Народно събрание Даниела Савеклиева.  13 законопроекта, 6 проекта за решения, 13 предложения към закони за второ четена и редица въпроси към министри, както и проведени приемни в общините Благоевград, Симитли, Кресна и Якоруда е в цифри свъшеното от Даниела Савеклиева.

„Сред важните неща за региона, които постигнахме с колегите ми от ГЕРБ, бе поставянето на бариера на жп прелеза между селата Ощава и Стара Кресна, който беше само със светлинна сигнализация и това беше в основата на тежки катастрофи, за щастие без жертви“, сподели народният представител.

Савеклиева отчете и свършеното по отношение на жп гара Марикостиново, където след изграждането на АМ „Струма“ се премести и трасето на жп линията. Беше изградена нова спирка Марикостиново, но влакът не спираше там.

„След среща с АПИ и Национална компания „Железопътна инфраструктура” на 15-и август тази година, само за две седмици, беше променен графикът на влаковете и те вече спират на гара Марикостиново. Това е важно особено през летните месеци, когато там има много почиващи, както и за учениците и студентите, които пътуват оттам и ползват този транспорт“, уточни депутат Савеклиева.

Като разрешен отчете и изключително важния за жителите на община Белица проблем с липсата на филиал на Спешна помощ. Тя сподели, че министърът на здравеопазването е уверил преди около месец и половина депутатите от ГЕРБ, че в големия проект за модернизация, нова техника и нов сграден фонд на спешните центрове в областта, е включена и община Белица.

Областният координатор и депутат от ГЕРБ подчерта, че продължава много да държи на срещите с хората.

„Ние сме народни избраници и сме в парламента, за да решаваме проблемите на хората, на общините, на обществото. Именно за това тази година, както и миналите, провеждах редовни приемни както в Благоевград, така и в по-малки общини от областта“, допълни Савеклиева.

Тя пожела много здраве и късмет на всички жители на област Благоевград.

По традиция Даниела Савеклиева разчупи питка с късмет заедно с представители на медиите от Благоевград. Паричката от питата се падна в журналистката от Радио Благоевград Бети Александрова, а пожеланията към всички представители на медиите бяха за успешна и ползотворна работа и много добри новини през новата 2017 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов