Избрани Новини

В Кюстендил представиха напредъка на оперативните програми

Сключените договори в област Кюстендил за периода са 41

На работна среща, организирана от Областния информационен център в Кюстендил, беше представен напредъкът на оперативните програми в област Кюстендил за периода 2014-2016.

Сключените договори в област Кюстендил за периода са 41. Най-много договори са сключени по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", като преобладават проектите в социалната сфера и тези за разкриване на нови работни места.

Всички общини в областта изпълняват проекти по процедура "Независим живот", целта на която е подобряване достъпа до основни социални и здравни услуги и постигане на независимост и социална интеграция за възрастните и хората с увреждания, каза директорът на центъра Любомира Велинова, цитирана от БНР. В общините Кюстендил и Дупница се изпълняват проекти за предоставяне на услуги за ранно детско развитие. Осем са сключените договори с работодатели за изпълнение на проекти за разкриване на нови работни места за безработни и неактивни лица с възможности за обучения на работното място. По-голяма част от общините в областта изпълняват и проекти по оперативна програма "Храни", която допълва, надгражда и разширява дейността на обществените трапезарии. Шест са сключените договори с фирми за изпълнение на проекти по процедура "Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия" по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" на територията на област Кюстендил. Общините Кюстендил и Дупница, в качеството си на директни бенефициенти по приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие" на Оперативна програма "Региони в растеж", са започнали изпълнението на своите инвестиционни програми. В Кюстендил предстои започването на проект за благоустрояване на градската среда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов