Избрани Новини

“Изпращаме една сполучлива според мен година”, заяви Венко Попов

Ръководството на ОФК "Пирин" направи равносметка на отминаващата 2016 година

“Изпращаме една сполучлива според мен година”, заяви днес изпълнителният директор на "Пирин" (Благоевград) Венко Попов, помолен да направи кратка оценка на годината за благоевградския клуб. “Хората, които разбират от футбол, знаят какво постигнахме при този формат на “А” група, който беше от десет отбора”, допълни той. “Почти невъзможното се случи при нас. Аз неведнъж съм го казвал - много малко вярваха, че можем да останем в групата. Но с общите усилия на футболисти, треньори, ръководство и публика се случи това, което всички го искахме. Влязохме малко неподготвени в първенството миналата година, но в процеса на работа нещата се изчистиха и накрая финиширахме, както трябва”, каза Попов. В оценката си за изтеклия есенен дял на първенството в Първа професионална лига изпълнителният директор на “орлетата” отбеляза, че отборът, който е с нов треньор в лицето на Стефан Генов, върви добре. “Мястото, което заемаме в момента, не ни удовлетворява, но е нещо реалистично, като изключим малки в началото на сезона проблеми при гостуванията. Мисля, че отборът играе все по-добре и по-привлекателно в сравнение с миналата година.”

Венко Попов сподели същевременно болката си, че в момента детско-юношеската школа на "Пирин"  не дава достатъчно нови попълнения за първия отбор, но се надява това да се промени. Доста е разбита школата, по думите му, но от две-три години, откакто общината се е заела с клуба, се работи правилно и той се надява резултатите да не закъснеят и школата да си възвърне силата и славата на люпилня за футболни таланти. Затова Попов призова за повече търпение. Според него отборът на "Пирин" е сред малкото в Първа лига, които разчитат само на 22-23 футболисти и през зимната пауза ще се търсят нови попълнения. Раздялата с албанския нападател Ндуе Муйеци е била по взаимно съгласие, след като представянето му не е отговорило на очакванията, поясни той.

“Всеки един клуб в България търси нападатели, но, виждате, български нападатели няма”, коментира ръководителят на "Пирин" и посочи като изключение Мартин Камбуров, който е от старото поколение. В момента според него няма млади надапатели, които да покажат качества, близки до тези на Камбуров и се търсят нападатели от чужбина. “Те струват много пари и ние не можем да си позволим това. Затова се оглеждаме за футболисти, които могат да ни свършат работа, и да са с претенции за заплати, близки до нашите възможности. Имаме набелязани, ще се търсят и двама или трима футболисти, които да увеличат конкуренцията в състава, а не толкова да го подсилят. Вярваме във всички момчета в отбора и неведнъж сме доказвали, че ядрото е това, което е в момента”, коментира още един от шефовете на стадион “Христо Ботев”.

В отговор на въпрос Попов съобщи, че в началото на годината ще се проведат финални разговори с Иван Цветков и че се надява той отново да облече екипа на "Пирин", за да помогне с високата си класа и опит на родния си клуб. След коледните и новогодишните празници и ваканцията съставът на "Пирин" ще възобнови подготовката си за пролетния дял на шампионата в Първа лига на 10 януари в Благоевград. След това е плануван тренировъчен лагер в Турция след 28-29 януари за 10-12 дни, където ще бъдат и повечето контролни срещи. Първата ще бъде с "Пирин" (Разлог) на 25 януари. За следващите все още не са уточнени датите и стадионите. “Ще се направи всичко възможно, за да се удовлетворят желанията на треньорския щаб”, заяви Попов, който изрази също удовлетворение от работата на старши треньора Стефан Генов и неговите помощници. Според него е важно отборът да се утвърди в Първа лига, а що се отнася до участието му в турнира за Купата на България, Попов увери, че "Пирин" ще се бори докрай, за да стигне евентуално и до финал.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)