Избрани Новини

Оставиха в ареста обвинен за продажба на амфетамини

Стойността на намерените и иззети наркотични вещества възлиза на над 248 000 лева

Пловдивският окръжен съд уважи искането на Окръжна прокуратура и взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Латин С. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата. Срещу него е повдигнато обвинение за разпространение и държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери - престъпление по чл. 354а, ал.2, т.2 вр. ал.1 вр. чл. 26, ал. 1 от НК. По същото досъдебно производство  на други три лица с определение на Окръжен съд – Пловдив от 18.12.2016 г., е била определена мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Те са задържани в момент на подготвяне на сделка с над 8 кг амфетамини на автомагистрала „Тракия” край гр. Пловдив. Стойността на намерените и иззети наркотични вещества възлиза на над 248 000 лева.
Съдът намери, че са налице предвидените в закона предпоставки, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение спрямо Латин С. За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева.
Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че Латин С. е  автор на извършеното деяние. Съдът прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража”. 
Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив на 29.12.2016 г. от 10 часа. крими



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов