Избрани Новини

Заловиха крадци на телевизори и гуми

В селата Ведрина, Карапелит и Българево

За заловени крадци в три случая на откраднати вещи в областта, съобщават днес от ОД на МВР в Добрич.

На 15 декември, е получено съобщение за извършена кражба на телевизор и сумата от 50 лева от частен имот на територията на с. Ведрина. След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия са установени извършителите. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените Е.Я. (36 г.) от с. Ломница, и Т.Д. (44 г.) от град Добрич. Мярката им за задържане е удължена на 72 часа.

На 20 декември е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Карапелит на два  броя телевизори. От проведените оперативно издирвателни мероприятия от полицейските служители са установени извършителите. С полицейска мярка за срок от 24 часа за задържани В.А. (23 г.) и криминално проявения В.В. (28 г.). Откраднатите вещи са открити.

На 27 ноември е получено съобщение за извършена кражба на четири броя гуми ведно с джанти от лек автомобил „Мерцедес” паркиран пред частен имот на територията на с. Българево, община Каварна. След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия са установени извършителите на деянието М.Я. (20 г.) и криминално проявените П.В. (21г.), и П.Б. (17 г.), и тримата от с. Българево. Вещите обект на посегателството са върнати на собственика.

Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.

  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов