Избрани Новини

Петър Малев и Борис Борисов са най-добрите спортист и треньор на годината в Ген.Тошево

На второ място в анкетата остана баскетболистът на “Спортбаскет – ГТ” Аристидис Паптеодору, а трети остана състезателят по конен спорт Николай Николов

За трета година поред Спортен клуб по силов трибой “Цунами” излъчва победителят в анкетата “Спортист на годината” на град Генерал Тошево. След като през 2014 и 2015 година отличието беше връчено на Божидар Георгиев, сега призът грабна 15-годишният Петър Малев.
Състезателят на СК по силов трибой “Цунами” е национал на България при младежите до 18-годишна възраст. През тази година при лично тегло от 66 кг., Петър Малев стана Държавен шампион по вдигане от лег за мъже и Държавен първенец във всички състезания във възрастова група “Младежи до 23 г.”. Остана на второ място на Държавното първенство в силовия трибой при мъжете. Постиженията на Петър Малев са изключителни не само заради трудния и силов спорт, който практикува, но и заради крехката възраст, на която е той в момента. Въпреки нея обаче той мери сили с мъже в различните дисциплини, натрупали опит с години.
Резултатите на Петър Малев обаче до огромна степен се дължат и на треньора Борис Борисов. След три поредни години, в които той прави безапелационни шампиони в този спорт и негови състезатели печелят анкетата “Спортист на годината” на град Генерал Тошево, най-накрая специалистът се пребори за отличието “Треньор на годината 2016”. Наградата на Борис Борисов е напълно заслужена, тъй като всички момчета, които той подготвя са с доказани участия със златни, сребърни и бронзови медали във всички национални първенства.

На второ място в анкетата остана баскетболистът на “Спортбаскет – ГТ” Аристидис Паптеодору, а трети остана състезателят по конен спорт Николай Николов.

Местата от четвърто до десето бяха разпределени по следния начин:

4 – Ели Митева – СКТМ “Спортист – 95”
5 – Искрен Пенков – ШК “Спортист 21 век”
6 – Росен Николов – ФК “Спортист 2011”
7 – Теодора Маринова – БК “Спортбаскет – ГТ”
8 – Александър Енев – ФК “Спортист 2011”
9 – Диян Иванов – ФК “Дружба”
10 – Ерол Реджебов – ФК “Спортист 2011”



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов