Над 300 деца се включват в традиционния турнир по плуване "Дядо Коледа“ в Благоевград

Те са от България, Сърбия и Македония

Над 300 деца от България, Сърбия и Македония ще се включат в международния турнир по плуване „Дядо Коледа“ в Благоевград. Състезанието ще се проведе в закрития плувен басейн на Спортен комплекс „Пирин“ на 17 декември от 10:00 часа. Проявата се организира от плувен клуб „Пирин“ и Община Благоевград. За турнира се очаква да пристигнат председателят на Българската федерация по плувен спорт Георги Аврамчев и шампионът по плуване Нина Рангелова. Участие ще вземат деца от различни възрастови групи, като най-големите от тях са родени през 2005 година. В рамките на традиционния турнир по плуване са включени дисциплините 50 м св. стил, 50 м бътърфлай, 50 м гръб, 50 м бруст и др.

В закрития плувен  басейн,  на Спортен комплекс „Пирин“ през февруари 2017г. предстои да се проведе Международният турнир „Пирин – Благоевград“. Спортното събитие е част от календара на Българската федерация по плувни спортове. През юли 2017 година Благоевград отново ще бъде домакин на първенство от висок ранг. Това е Държавното лично отборно първенство „Деца“.

Плувният басейн в Спортен комплекс „Пирин“  беше открит в края на 2015 година в резултат на целенасочената политика, водена от  кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, за подкрепа и развитие на спорта в града. Съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири. Басейнът е с размери 50X25. В него е инсталирана компютърна система, която регулира температурата на водата и я поддържа около 26-27 градуса. Температурата на въздуха е с 2 градуса по-висока.