Избрани Новини

Изложба "Кристо на светло” експонират в Кюстендил

Тя се организира от групата за изкуства "GRUPPO DE ARTES"

Галерията в Кюстендил представя изложбата "Кристо на Светло". Откриването й е днес от 17.30 часа, съобщиха от художествената институция.
Изложбата е посветена на уникалните пространствени художествени инсталации на Христо Явашев - Кристо и по-конкретно инсталацията "Плаващи кейове" в италианското езеро Изео. Тя е организирана от групата за изкуства "GRUPPO DE ARTES", обединяваща художници, фотографи, режисьори и други творци. Мартин Захариев, Илона Захариева, Петър Китанов, Румен Саздов, Николета Георгиева, Надежда Александрова и Светослав Димитров представят своя поглед към "Плаващите кейове" на Кристо. Авторите ще споделят емоцията, породена от творбата на световноизвестния авангардист.
В експозицията с фотоси, рисунки и видеография са включени и два плаката с оригинален подпис на Кристо, а също и парчета от златистия плат, използван в инсталацията. Целта на авторите е да разкажат своето емоционално преживяване от докосването си до този впечатляващ арт-проект, който се превърна в най-голямото културно събитие на Европа за 2016 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов