Избрани Новини

Музикално-театрален концерт изнесоха даровитите деца от Банско

Концертът беше посветен на Коледа

Музикално-театрален концерт, посветен на Коледаq изнесоха учениците от Театрална студия с ръководител Марияна Думанова и Класът по пиано с преподавател Марина Иванова към НЧ „Никола Вапцаров“ - Банско. В концерта се включиха възпитаниците на Христина Кадева и потребителите на Защитеното жилище в града.
Тържествената зала на читалището се превърна в своеобразна сцена за таланти, които успяха да съживят магията на Коледа. По време на тържеството своята първа изява направи „Ангелска група“,  състояща се от пет деца на 5 -одишна възраст. В очите на малките ангели грееше онзи пламък – символ на надеждата, който успя да заплени всички присъстващи.
Участниците от театралната студия пресъздадоха един от най-важните семейни празници – Бъдни вечер, пяха коледни песни, а малките пианисти от класа по пиано със спокойствие и увереност изпълниха произведения на класически композитори. Те демонстрираха завидни умения в усвояването на клавирното изкуство.
Шестгодишната Мина Игнатова от Банско бе най-малкия участник от школата по пиано, която направи своя дебют пред публика.
„Всички участници от 5 до 35-годишна възраст със своите изпълнения показаха, че християнските добродетели – вярата, надеждата и любовта, трябва да ни съпътстват винаги в живота, за да бъдем благословени“, сподели Марияна Думанова, ръководител на театралите в Банско.
Идеята на този съвместен музикално-театрален концерт бе да възроди традициите и да разкрие любовта към предстоящата Коледа, горяща в сърцата на прекрасните деца.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов