Избрани Новини

Постоянните комисии към ОбС - Плевен заседават на 19 и 20 декември

Сесията на Общински съвет - Плевен е на 22 декември

Постоянните комисии към Общински съвет - Плевен се събират за заседания на 19 и 20 декември /понеделник и вторник/. Проектите за дневен ред на всяка комисия са публикувани в раздел „Календар на събитията“ на Общински съвет - Плевен.

19 декември /понеделник/

ПК „Устройство на територията, екология и земеделие“ с председател Милчо Илиев заседава от 15,00 ч. в стая 36 на Община Плевен с дневен ред от 9 предложения. Комисията ще разгледа План-сметка за приходите от такса битови отпадъци и разходите за услуги по събирането, извозването и обезвреждането на битови отпадъци и чистотата на територията на Община Плевен и честотата на извозването на съдовете през 2017 г. Ще обсъди и предложения за изменения по Наредба №3 за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на Община Плевен, както и новата Наредба за изграждане на елементите на техническата инфраструктура на територията на общината.

ПК „Обществен ред и сигурност” с председател Владислав Монов ще заседава от 13,30 ч. в стая 36. Дневният ред на Комисията включва 3 точки.

ПК „Законност, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията“ с председател Дарин Ангелов заседава от 14,00 ч. в стая 70 по 13 точки. Комисията ще обсъжда предложенията във връзка с три общински наредби - за изменение на Наредба №3 за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на Община Плевен, новата Наредба за изграждане на елементите на техническата инфраструктура на територията на общината и предложението за Наредба за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на Община Плевен. Ще бъдат разгледани и три предложения относно закриването на учебни заведения - предложение за закриване на ДГ „Иглика” - с. Беглеж и предложение за закриване на две училища в Плевен - ОУ „Васил Левски” и ОУ „Никола Й. Вапцаров”. Част от дневни ред е и предложение за нов Правилник за организацията и дейността на звено „Инспекторат” към администрацията на Община Плевен.

ПК „Здравеопазване и социална политика“ с председател д-р Калин Поповски заседава от 15,00 ч. в стая 70. Проектът за дневен ред е от 8 точки. Комисията ще обсъди две предложения за предоставяне на еднократна финансова помощ на почетни граждани на Плевен, молба за отпускане на финансова помощ във връзка с тежко заболяване, част от дневния ред е и писмо от регионалната организация на Съюза на слепите в България - програма от мероприятия, които планират през 2017 година.

От 15,30 ч. заседава и Комисията за подпомагане на двойки и лица с репродуктивни проблеми. Комисията ще разгледа 3 молби.

ПК „Бюджет и финансова политика“ с председател Пепо Петков се събира в 16,00 ч. в Заседателната зала. Проектът за дневен ред е от 20 точки. Комисията ще обсъди предложение за приемане на Наредба за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на Община Плевен и предложение за увеличаване щата на Общински духов оркестър. Пред Комисията ще бъде представена за обсъждане и План-сметката за приходите от такса битови отпадъци и разходите за услуги по събирането, извозването и обезвреждането на битови отпадъци и чистотата на територията на Община Плевен и честотата на извозването на съдовете през 2017 г. Част от дневния ред са още становища на общинска администрация относно ремонти в селата Тученица и Бохот, др.

20 декември /вторник/

ПК „Младежки дейности, спорт и туризъм“ с председател Цветан Антов заседава от 13,30 ч. в стая 70 на Община Плевен. Комисията ще обсъди 6 предложения, първите две са предложения за приемането на Наредба за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на Община Плевен.

ПК “Култура, вероизповедания и международна дейност” с председател Петя Василева се събира от 15,00 ч. в стая 70. Дневният ред на Комисията включва обсъждане на 7 предложения - заявление от Младежкия общински парламент относно необходимостта от финансова подкрепа във връзка с организирането на мероприятията през 2017 г., предложение от директора на ДКТ „Иван Радоев“ във връзка с финансово подпомагане дейността на театъра от Общината за 2017 г., становище на Националния музей ”Борис Христов” за създаване на обществена колекция ”Гена Димитрова” в с. Беглеж, др.

ПК „Общинска собственост и инвестиционна политика“ с председател Пенчо Дреновски заседава от 16,00 ч. в Актовата зала по 6 точки. Част от дневния ред са предложения по общински наредби - за изменение на Наредба №3 и новата Наредба за изграждане на елементите на техническата инфраструктура на територията на общината.

ПК “Стопанска политика и транспорт” с председател д-р Йордан Георгиев заседава от 17,00 ч. в Заседателната зала. Дневният ред на комисията е от 4 точки. На предстоящото си заседание Комисията също ще обсъди предложение по Наредба №3, ще разгледа и предложение за създаване на Общинско предприятие „Управление на общински земи и гори”. Част от дневния ред е и изслушване на информация за изменения в Наредба №33 за обществен превоз на пътници и товари на територията на Република България от 01.11.2016 г. 

ПК „Образователна политика и читалищна дейност“ с председател Диана Данова се събира от 17,00 ч. в Заседателната зала. Дневният ред на Комисията е от 10 точки, три от които касаят предложенията за закриването на ДГ „Иглика” - с. Беглеж и на двете училища в Плевен - ОУ „Васил Левски” и ОУ „Никола Й. Вапцаров”. Комисията ще се запознае и с предложената Наредба за условията и реда за вписване на данни в регистъра на общинските детски градини и центрове за подкрепа на личностно развитие на територията на Община Плевен; предложение за приемане на Правилник за устройството и дейността на три от центровете за подкрепа на личностно развитие. Ще се запознае и със Становище на общинска администрация относно предоставяне на средства на Читалище”Съгласие 1869” за поддръжка на сградния фонд.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов