Избрани Новини

Нападателят от берлинското метро е 26-годишен мъж от Добрич (видео)

Крими

15-12-2016, 08:48

Снимка:

Кадър: Нова телевизия

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Той е с богато криминално минало

Четиримата нападатели на млада жена в метрото в Берлин са роднини. Това потвърди говорителят на берлинската прокуратура Мартин Щелтнер.

Полицията е научила имената и адресите на цялата група, родом от България, а случаят предизвика огромно възмущение в Германия. 

Мъжът, който рита 26-годишната германка по стълбите в гръб, се казва

Светослав Стойков - роден е в Добрич, задомен във Варна,

в ромската махала "Максуда", разказа NOVA.

Семейството на жена му Цветанка твърди, че са е чуло с него и той им казал, че е в Германия, а не се крие у нас.

Имат три деца - три момченца, най-голямото е на 10.

По информацията на телевизията 26-годишният мъж има множество присъди за кражби, грабежи и хулигански прояви.

Преди два дни стана ясно, че има арестуван българин, който е придружител на основния нападател, но после стана ясно, че всички са нашенци.

От немската полиция са се свързали с българските си колеги, съобщиха от МВР, но не дадоха повече подробности. Имената на нападателите ще разберем, след като пристигне искането за екстрадиция и европейската заповед за арест, казаха от прокуратурата, пише "24 часа".

Инцидентът, който потресе цяла Германия, стана на 27 октомври и е запечатан от охранителните камери в метрото. Жена, която слиза по стълбите, е ритната в гръб от млад мъж. Тези около него - всички българи, не реагират, а един дори взима паднала бутилка бира. Младото момиче - на 26 години, пада по лице и по-късно става ясно, че е със счупена ръка. Тя е германка.

На 27 октомври четиримата българи слизат по стъпалата на метростанция “Херманщрасе” в кв. “Нойкьолн”.

Там живеят най-много българи. Общо с румънците броят на легално регистрираните надхвърля 10 хил. Близо до тази спирка на метрото има и популярни заведения и кръчми с типична българска кухня и музика.

Първоначално в интернет тръгва слух, че тя е сирийка и затова е атакувана, а нападателите са неонацисти.

На 17 ноември тя подава жалба в полицията. Първоначално разследването не води до никакъв резултат. Незнайно как обаче видеозаписът попада във вестник “Билд” и той го публикува на сайта си. Четири дни по-късно, в понеделник, полицията получава 10 сигнала за извършителите, като един от тях ги води до първия задържан.

Мъжът е привикан за разпит и е отговарял на въпроси часове наред. Информацията, която дава, не помага много на следствието, но от нея става ясно, че четиримата вероятно имат роднинска връзка, и така полицията стига до адресите и имената им. Тъй като няма доказателства, че мъжът е участвал лично в атаката, обвинение не му е повдигнато и той е освободен във вторник. 

От пресцентъра на МВР уточняват по повод появилата се информация за издирван от германската полиция български гражданин, нападнал момиче в берлинското метро, следното:

Българските полицейски служби работят в непрекъснат контакт с германските си колеги, всички отправени от тяхна страна искания за информация се обработват и своевременно се предоставят исканите данни. Разследването се води от германските власти. Има издадена заповед за арест на български гражданин на територията на Германия.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов