Избрани Новини

Откриват първото споделено работно пространство в Банско

Ски курортът се превръща в център за интернет предприемачи

Coworking Bansko, първото споделено работно пространство в Банско, ще отвори официално врати на 15 декември, създавайки нова перспектива за бъдещето на курорта като бизнес дестинация за дигитални номади, специалисти на свободна практика и пътуващи предприемачи от цял свят.

Споделеният офис на ул. „Тома Вишанов“ №4 ще бъде открит с целодневна програма със свободен достъп. Тя включва презентации, уъркшопи за живота на дигиталния номад, представяне на плановете за развитие на Coworking Bansko и, разбира се, вкусна почерпка и вечерни питиета с жива музика. В рамките на отворения ден всеки желаещ може да тества безплатно възможностите на пространството.

Различният офис в подножието на Пирин разполага с 18 изцяло оборудвани работни места, снабдени с ергономични столове, дървени маси и високоскоростен интернет. На разположение на посетителите са още зала за конференции, кабинка за лични телефонни разговори, шкафчета за вещи, кухня и кът за отдих с удобни мебели. Освежаващи напитки - чай и кафе – се предлагат срещу фиксирана такса.

Coworking Bansko въвежда разнообразни ценови пакети за предварителен наем на работните места. От тях могат да се възползват както дългосрочни резиденти на Банско, така и пътуващи предприемачи с кратък престой в курорта. Партньорите на проекта ще осигуряват съдействие при настаняване и при нужда от други услуги.

Основателите Ирина Пандева, Матиас Зейтлер и Уве Алгоер вярват, че Банско притежава всички необходими условия, за да се превърне в притегателен център за дигитални номади и работещи на свободна практика. Благоприятен фактор са и предимствата на България като дестинация за инвестиции, сред които данъчни облекчения, бизнес възможности и динамичният сектор на стартиращите компании.

„Искаме да създадем тук нов дом за предприемачи и хора с дистанционни професии, за да могат да мечтаят заедно за нови проекти и възможности“, коментира Алгоер.

Банско се включва в световното движение на споделените работни места като конкурентна, достъпна и вдъхновяваща дестинация в Европа.

Официалното откриване е от 9.00 часа в четвъртък, 15 декември.

За Coworking Bansko:

Coworking Bansko се създава по идея на Матиас Зейтлер, технологичен предприемач от Германия, и австрийския му партньор Уве Алгоер. Локалният управляващ партньор на проекта е Ирина Пандева, графичен дизайнер и предприемач с дългогодишен опит в туризма.

През последните няколко месеца тримата успяват да реализират своята идея за споделено работно пространство с помощта на партньори, доброволци, местни хора и чужденци. Сега, в навечерието на откриването на Зимния сезон в Банско, съоръжението е напълно функционално.

От средата на септември насам във временното пространство на Coworking Bansko се проведоха няколко тематични конференции и семинари, получили позитивни отзиви в медиите и социалните мрежи.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов