Избрани Новини

Агенцията за закрила на детето стартира информационна кампания

За да се повиши общественото внимание към правата и проблемите на всички деца в страната, председателят на ДАЗД стартира поредица от срещи на регионално ниво

Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ е единственият специализиран орган на Министерския съвет за ръководство, координиране и контрол за осъществяване на държавната политика по дейности за закрила на детето в Република България.
За да се повиши общественото внимание към правата и проблемите на всички деца в страната, председателят на ДАЗД стартира поредица от срещи на регионално ниво. Целта е да се запознаят на местно равнище органите по закрила, неправителствените организации и бизнеса, с приоритетите в политиката за деца през 2017 г.: разгръщане на политиката към всички деца, развиването й с участието на професионалните среди;  утвърждаване на детското участие в обществения и политически живот не само на страната, но и в международен мащаб, и обединяване на усилията на ангажираните институции за създаване и прилагане на мерки, гарантиращи подходящата среда за развитие на младите хора.
На 16-ти декември 2016 г. /петък/ от 14.00 часа в зала 300 на областна администрация град Пловдив ще се проведе среща с представители на местната власт, както и на област Пазарджик, Регионалните управления по образование, Регионалните дирекции „Социално подпомагане“, Регионалните здравни инспекции, Областните дирекции на МВР, неправителствени и бизнес организации с участие в социалната сфера, доставчици на социални услуги за деца, както и организации, развиващи форми на детско участие и детско самоуправление в Пловдив и Пазарджик.
На срещата участие ще вземат и деца от Съвета на децата към ДАЗД, представители на област Пловдив, както и Веселина Къдрева от фондация „АСИСТ-Помагащи технологии“, която ще презентира националната информационна кампания „Здравей! Това съм аз!“, имаща за цел да популяризира помагащите технологии за комуникация чрез поглед.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов