Избрани Новини

"Часът на приказния разказвач“ отново донесе вълшебство на децата на Благоевград

Тази вечер "Часът на приказния разказвач“ продължава с "Приказка за цигулката"

Десетки деца и техните родители отново станаха част от инициативата ,,Часът на приказния разказвач“, която за четвърта поредна година се провежда във фоайето на Община Благоевград. Актрисата Жанет Керанова срещна малчуганите с „Малката кибритопродавачка“. В четвъртата вечер от приказната инициатива на Община Благоевград децата слушаха в захлас историята за малкото момиче, което в навечерието на Нова година бива изгонено от вкъщи в студената нощ, за да продава кибрит и да печели пари. След финала на разказа по Ханс Кристиян Андерсен, деца и родители обобщиха поуката от приказката, а именно, че хората трябва да бъдат милостиви към онези, които имат нужда от помощ.

След като чуха историята, малчуганите се впуснаха в забавни игри и състезания. Част от тях пяха коледни песни, а други рецитираха празнични стихчета. И този път малчуганите получиха топло мляко, чай и бисквити.

Тази вечер "Часът на приказния разказвач“ продължава с "Приказка за цигулката". Инициативата се организира за четвърта поредна година от Община Благоевград. В ролята на разказвачи влизат различни актьори и общественици, а целта е децата на Благоевград да изживеят приказни моменти в навечерието на най-големия християнски празник  Коледа. „Часът на приказния разказвач“ продължава до 16 декември.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов