Избрани Новини

Томислав Дончев: Държавата ще отпусне помощ на пострадалите

Ако има нужда от доброволческа помощ, това ще бъде оповестено по адекватен начин

За нас е важно да получим поне предварителен опис на щетите плюс социален статус на лицата, които са пострадали, за да може в понеделник или вторник да бъде взето решение на МС за непосредствена помощ, свързана с домовете на хората. Държавата все пак не е застрахователна компания, но все пак съществуват редица възможности. Те са свързани с материалния статус на лицата. Това заяви пред  Нова телевизия вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.

„И да знам нещо за разследването по случая в Хитрино, по обясними причини няма да го споделя. Усилията са фокусирани върху създаването на адекватна организация по подпомагането на пострадалите в следващите дни. Вероятно голяма част от собствениците на къщи за съжаление нямат застраховки. В момента тече оглед от смесена комисия с представители на общината, РДНСК, агенциите за социално подпомагане, социалното министерство“, коментира Дончев. 

По думите му ролята на държавата е освен да осигури спасяването на хората и да ги подпомогне. „В момента ситуацията е буквално опасна и присъствието на неподготвени и неквалифицирани лица е нежелателно. Ако има нужда от доброволческа помощ, това ще бъде оповестено по адекватен начин“, каза още Томислав Дончев. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов