Избрани Новини

Генсекът на ФИС идва на откриването на сезона

Тук ще бъде и роденият в Мексико Сити принц с немска кръв Хубертус фон Хоенлое

Вторият по ранг човек в Международната федерация по ски – генералният секретар Сара Люис, лично ще присъства на откриването на 14-ия сезон в Банско на 17 декември. Присъствието на британката е повече от показателно за имиджа, който курорт №1 има във ФИС.

Тук ще бъде и роденият в Мексико Сити принц с немска кръв Хубертус фон Хоенлое, който всъщност идва и за станалия традиционен шампионат на Мексико. Най-екзотичната надпревара, която е своеобразно дефиле на малките нации по пистите и е под патронажа на височеството, ще се проведе за 4-и път под Тодорка на 21 декември. С името на Хубертус е свързана и друга новина – излизането за старта на кампанията на култовия календар „Кралете и кралиците“. Снимките в ексклузивното издание са дело на принца и са предоставени на Банско абсолютно безплатно.

Междувременно на www.banskoski.com вече вървят записванията за 2-те игри в деня на откриването – „Влез в отбора на шампиона“ и „Ловци на съкровища 6“. В първото състезание ще имате шанса да карате заедно със специалния гост Фриц Щробъл – олимпийски първенец в спускането от Солт Лейк Сити, 2002 г., или с Марк Жирардели, който е 5-кратен носител на Големия кристален глобус и почти банскалия от 2004-а. Ако покажете най-добро време, печелите целогодишна карта за ски зоната. За „Ловци на съкровища“ под снега ще има скрити много награди, като най-привлекателна от тях отново е автомобил Audi A3. 

Началото ще бъде отбелязано и с отварянето на по-голяма ледена пързалка в града. Атракция в пространството до лифта срещу хотел „Кемпински“ пък ще бъде хюман боулинг (човек в топка разбива кеглите) с впечатляващо нощно осветление, информира в. „Банско Утре“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов