Избрани Новини

Алкохолни натравяния и сбивания белязаха студентския празник в Благоевград

Двама студенти от ЮЗУ, прекалили с алкохола, са приети през нощта в болница

Алкохолни интоксикации и сбивания белязаха студентския празник в Благоевград. Двама студенти от ЮЗУ - Благоевград, прекалили с алкохола на 8 декември, са приети през нощта в благоевградската болница, информира struma.bg.

В критично състояние, изпаднал в алкохолна кома, е 23-годишният С. Иванов, който е настанен в реанимация. Той е открит в безсъзнание, паднал пред дискотека в центъра на Благоевград. Оказана му е първа помощ от спешен екип и с линейка е транспортиран до болницата. Младежът е приет в изключително тежко състояние, без чувствителност, не реагирал на болка, предприети са реанимационни действия.

Състоянието на студента е стабилизирано, силната интоксикация на организма е овладяна, няма опасност за живота му, остава в реанимация за интензивно лечение, каза директорът на МБАЛ - Благоевград д-р Огнян Митев.

Студентът по екология Д. Вучков е приет в спешно отделение, след като изпил близо 400 мл ракия, състоянието му е стабилизирано и не се наложило болнично лечение. След опиянението младежът нямал спомени от случилото се, чудил се какво му е станало и защо е в болница.

Още три тежки случая са обслужени по същото време от спешните екипи в Благоевград. 28-годишният Емил Паунов от София пострадал при сбиване в дискотека в района на Купола. Той е със счупени лицеви кости, има очна травма и засегнати синуси, по спешност е транспортиран за неврохиругия на столичния институт „Пирогов“. Софиянецът пристинал в Благоевград заедно с група приятели да празнуват със свои познати студентки. Възникнал скандал между групата от София и благоевградски младежи, той прераснал в бой, при който пострадали по-сериозно гостите.

Сред пострадалите са Станислав Я. , който е с разцепена глава отзад на тила и се наложило хирургична обработка, и приятелят му 21-годишният Красимир З., който също е с контузия на главата, и двамата от София.

За сбиването е информирана полицията, служителите на реда изясняват причините за инцидента.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов