Избрани Новини

Кметът на Хитрино: Абсолютен апокалипсис

Крими

10-12-2016, 09:52

Снимка:

Нова тв

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Трагедията е много голяма, каза Басри Исмаил

Първата вълна е била много силна. Имаше и втори взрив. Има очакване за още взривове, защото са доста вагони. Екипите охлаждат вагоните, но и не знаят с какво са натоварени вагоните. Трагедията е голяма”. Това заяви пред Нова кметът на Хитрино Нуридин Басри Исмаил.

Той заяви, че има много пострадали къщи, има и напълно срутени, изгоряла е сградата на полицията.

"Не мога да си обясня колко силен е бил взривът. Абсолютен апокалипсис", поясни Басри. По думите му, от МВР не знаят какво се е превозвало във вагоните.

"От полицията не пускат на мястото на трагедията. Казват и за газ и за нафта, но трагедията е много голяма. Изгоряла е сградата на полицията. Дано да са само 4, но има и паднали къщи, сега изведоха една жена, има и деца, които са в безопасност. Всичко се простира на 5-6 километра, горят много къщи. Абсолютен апокалипсис е тук. ЖП линията разполовява на две селото, това е частна композиция, която вози някакви опасни товари. Говорих със служителите, които са били на смяна. Казват, че причината е високата скорост, с която е влязъл влакът и е дерайлирал. Засега няма нужда от евакуация на селото, но всички жители са навън. По улиците се срещаме с представители на различни институции, но все още не може да се съберем на едно място.”, разказа кметът.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов