Избрани Новини

Условна присъда за мъж, причинил по невнимание слепота на момиче

Крими

10-12-2016, 13:10

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Новогодишно тържество се превърнало в трагедия

По обвинение на  Районна прокуратура – Габрово 37-годишен мъж, който при изстрелване на ракета причинил тежка телесна повреда на момиче, е осъден на четири месеца лишаване от свобода, което е отложено с три годишен изпитателен срок.

Делото е разгледано от съда по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се е признал за виновен и е приел за верни фактите,  изложени в обвинителния акт.

На 31.12.2015г. пострадалото непълнолетно момиче, заедно със семейството си, били в къщата на обвиняемия Боян Б. в с.Орловци, за да празнуват новогодишния празник.  В полунощ компанията излязла на двора, за да запалят фойерверки. Обвиняемият взел газовия си пистолет, монтирал към него ракетна муфа и поставил върху нея сигнална ракета, която изстрелял. По същия начин заредил втора сигнална ракета и предложил на момичето да я изстреля. Момичето застанало до обвиняемия, който държал пистолета, и натиснало спусъка. Вследствие на непосредствената близост на лицето на момичето до газовия пистолет, при изстрелването на ракетата излезлите барутни газове достигнали лицето на пострадалата и й причинили нараняване и обгаряне на дясното око.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов