Избрани Новини

Ученици от Банско четоха "Над мойта земя в небето опира Пирин“

Децата от ПГССТ "Алеко Константинов“ се включиха във Вапцаровите тържества

Под мотото ,,Над мойта земя в небето опира Пирин“ учениците от ПГССТ ,,Алеко Константинов“, участващи в Клуб ,,Грамотни днес и в утрешния ден“, се включиха във Вапцаровите тържества, посветени на 107 години от раждането на великия поет.
Мероприятието бе организирано от ръководителя на клуба Роза Козарева и проведено в Музеен комплекс „Никола Вапцаров“. Една от задачите на Клуба ,,Грамотни днес и в утрешния ден“, организиран по проект ,,Заедно напред“ BG05M2OP001-3.002-0072-C02, спечелен по Оперативна програма ,,Наука и образование за интелигентен растеж“2014-2020г., е свързана с развитието на таланта и уменията на децата от етнически малцинства. Чрез представителни изяви в областта на литературната и публицистичната дейност, младежите добиват самочувствие за предизвикателствата в утрешния ден.
Членовете на Клуба разгледаха обстановката, в която израства бъдещият поет и се впечатлиха от разказа за живота на Никола Вапцаров – гордостта на Банско.
Литературният спектакъл по стихове на поета, изнесен от учениците в родната му къща, убедително показа, че паметта за поета е жива, а безсмъртните ,,Моторни песни“ ще докоснат вечността.
След мероприятието възпитаниците на ПГССТ ,,Алеко Константинов“ – Банско поднесоха цветя пред паметника на ЧОВЕКА, чиито думи са емблема за смисъла на човешкия живот: За него – Живота – направил бих всичко!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов