Избрани Новини

Тази вечер Разлог пали светлините на Коледа

Стартират събитията, посветени на Рождество Христово и Новата 2017 година

Хиляди лампички тази вечер ще осветят коледен Разлог. С официалното запалване на коледните светлини стартират събитията, посветени на Рождество Христово и Новата 2017 година в община Разлог.
На централния площад от 17.30 ч., за Разлог ще започне „Коледното приключение“ с едноименната премиера на Общински куклен театър - Благоевград, след което ще бъдат запалени светлините на новогодишната елха. Празнична заря ще освети небето над общината – за щастливи коледно-новогодишни празници.
И тази година, по покана и със съдействието на община Разлог, Дядо Коледа ще посети домовете и ще раздаде заслужени подаръци на децата.
В първия ден на новата 2017 година Разлог ще спази вековната традиция със своята уникална „Старчевата“. На 1 януари, още в ранна зори, Разлог ще се огласи от 50-килограмовите „звонци“ на „чаушите”, от тъпане и зурни. Хиляди млади и стари, от 6-месечни бебета до достолепните 80-годишни жители ще облекат пъстрите красиви разложки носии и ще се хванат на празничното хоро, заредено с истинската сила и добра енергия – за добра, здрава, плодородна и благословена година. На това хоро традиционно се хващат български и чужди туристи, дошли да попият от тази невероятна разложка енергия.
На 14 януари Разлог отново ще събере карнавални, кукерски и маскарадни групи от България и чужбина на поредния Седми международен кукерски фестивал “Старчевата“ 2017! За фестивала пристигат групи от Италия, Франция, Турция, Македония, Сърбия, а българската кукерска традиция е представена от многобройни групи от цялата страна. Международният кукерски фестивал „Старчевата” в Разлог се организира от община Разлог със съдействието на Федерацията на Европейските карнавални градове.

От тази вечер започват най-красивите и очаквани за Разлог и общината празници.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)