Избрани Новини

60-годишен кюстендилец наби учителка

Мъжът е спрян от нейна колежка със спрей за самозащита

60-годишен мъж от Кюстендил е задържан в полицейския арест в края на миналата седмица за хулиганска проява.Подразнен от ученици от близко до дома му училище в кв."Могилата" Кюстендил, той е отправял закани към тях. Мъжът е нанесъл и удари по главата на придружаващата ги до автобуса учителка. Работата по случая продължава, уведомен е дежурен прокурор, информират от ОД на МВР Кюстендил.

Мъжът, ударил учителка пред 5- то ОУ и Спортното училище в Кюстендил, е бил предупреждаван от полицията преди около 2 години, когато е влязъл в двора на учебните заведения с газов пистолет.
Той е имал лошо отношение към децата от ромски произход, съобщи Дарик.

Учителката от Спортното училище, която в петък била дежурна по изпращането на учениците до училищния автобус, го е призовала да не се занимава с децата, след което 60-годишният мъж е ударил два пъти жената в лицето, при което е счупил очилата й. Учителката е в стрес и в болнични за 1 седмица.
Агресивният мъж продължил да търси саморазправа с децата, при което друга учителка, дежурна от основното училище го е спряла, пръскайки го със спрей за самозащита.
Инцидентът е станал около 16,30 ч. в петък, когато ученици от двете училища изчакват училищните автобуси, за да се приберат по домовете си, в селата от община Кюстендил. В този момент не е имало деца от ромски произход, защото те се извозват по друго време. 60-годишният нападател живее в кооперация срещу двете училища, които са в една сграда, в кюстендилския квартал "Могилата".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов