Избрани Новини

Проверки за качеството на продаваната риба текат в навечерието на Никулден

Животът

03-12-2016, 07:13

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Засилени проверки на риба и рибни култури текат в цялата страна в навечерието на Никулден. Те се извършват и във Великотърновска област, съвместно от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).  Експертите вече проверяват търговските и рибностопанските обекти, заведенията за обществено хранене и тържищата за търговия с риба. 
Контрол ще има и по акваторията на река Дунав. Проверките ще бъдат извършвани съвместно с Гранична полиция. Засилените проверки продължат до 6 декември включително. След това водоемите и обектите ще бъдат проверявани на принципа на официалния контрол, който регулярно инспекторите на ИАРА извършват. 
През месец ноември 2016 година, инспекторите на Агенцията в страната са извършили 1 283 проверки, при които са съставени 64 акта за установяване на административни нарушения. Иззетото количество риба за периода от 1 до 30 ноември е 953 кг. Инспекторите са конфискували 6 970 метра мрежи и риболовни принадлежности, сред които 6 лодки, 10 въдици и 2 винтера. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)