Избрани Новини

Община Кюстендил с грижа за четвъртокласната пътна мрежа

Финансовите средства за зимното й поддържане са на стойност 381 500 лева

"Финансовите средства за зимното поддържане на четвъртокласната пътна мрежа на територията на община Кюстендил за зимния период са на стойност 381 500 лв.", съобщи  Ивайло Чалъков,  експерт "Управление при кризи" при община Кюстендил, цитиран от БНР. 

Според него подготовката за предстоящия зимен сезон е на ниво."Предприети са превантивни мерки с цел осигуряване нормалното функциониране на техническата инфраструктура, снабдяването, обслужването и услугите на територията на общината", каза Чалъков. 

В община Кюстендил има 72 населени места, а четвъртокласната пътна мрежа, за която се грижи общината, е 293 км. "Най-големият проблем е свързан с поддържането на подходите и пътищата до отдалечените махали", каза Чалъков. Той посочи, че при първия снеговалеж в общината не са получавани сигнали за проблеми, не е имало и такива с фирмата, с която е сключен договор за поддръжка на пътищата.

"Наша грижа е да се грижим за доставките на стоки от първа необходимост във високопланинските населени места, където има по един-двама жители. Там в помощ са и много частни лица, които имат моторни шейни и ни оказват съдействие за доставките на храни и медикаменти за тези хора", каза още Чалъков. Той припомни, че задължително тротоарите пред жилищните сгради или търговски обекти трябва да бъдат почиствани от собствениците и припомни, че при непочистен сняг или лед може да бъде наложена глоба в размер от 100 до 10 000 лева за юридическите лица и от 50 до 500 лева за физическите лица.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)