Погват пазари за риба и лодки преди Никулден

Новините

01-12-2016, 17:25

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

ИАРА започва масови проверки преди Никулден

Заедно с инспекторите от Българската агенция по безопасност на храните

Дни преди Никулден Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури започва засилени проверки на риба и рибни продукти преди Никулден. Заедно с инспекторите от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) те ще проверяват търговските и рибностопанските обекти, заведенията за обществено хранене и тържищата за търговия с риба.

Проверки ще има и по акваторията на Черно море и река Дунав. Те ще бъдат извършвани съвместно с Изпълнителна агенция „Морска администрация„ и Гранична полиция. Засилените проверки започват от днес и ще продължат до 6 декември включително. След това водоемите и обектите ще бъдат проверявани на принципа на официалния контрол, който регулярно инспекторите на ИАРА извършват.

През месец ноември 2016 година, инспекторите на Агенцията в страната са извършили 1 283 проверки , при които са съставени 64 акта за установяване на административни нарушения. Иззетото количество риба за периода от 1 до 30 ноември е 953 кг. Инспекторите са конфискували 6 970 метра мрежи и риболовни принадлежности, сред които шест лодки, десет въдици и два винтера.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"