Избрани Новини

Прокуратурата предаде на съд мъж, ползвал чужда банкова карта

Това се случило без съгласието на собственика

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 33-годишен мъж, ползвал чужда банкова карта, без съгласието на собственика.

Обвинението срещу Венцислав П. е за това, че в периода от 14.06.2015 г. до 19.06.2015 г. в Плевен и в Г.Оряховица, при условията на продължавано престъпление използвал платежен инструмент – банкова карта и данни от същия платежен инструмент, без съгласието на собственика, като деянието не съставлява по тежко престъпление.

- на 14.06.2015 г. в 10:49 часа, в Плевен, чрез мобилен телефон, използвал данни от платежен инструмент – банкова карта,  като въвел номера на картата и трицифровият й CVC код /код за разпознаване на картата/, като  направил плащане, чрез emag.bg*PayU към сайт за електронна търговия „Емаг.бг“ за сумата от 699,99 лева, представляваща стойността на телевизор марка „Самсунг“,

- на 16.06.2015 г., в 00:17 часа, в гр. Плевен и  на 19.06.2016 г., в 10:29 часа, в Г.Оряховица, чрез АТМ устройство,  използвал платежен инструмент – банкова карта, без съгласието на собственика, като осъществил две неуспешни транзакции - престъпление по чл. 249, ал.1 вр. чл. 26, ал.1 от НК.

Потърпевшият изгубил банковата си карта на 13.06.2015 г. в Плевен. На следващият ден тя била намерена от обвиняемия. Той решил да провери дали по сметката има налични парични средства. През мобилния си телефон, през точка за достъп до интернет с IP адрес поръчал и заплатил, чрез emag.bg*PayU към сайт за електронна търговия „Емаг.бг” сумата от 699,99 лева, представляваща стойността на поръчан от него телевизор „Самсунг”, като за това  плащане използвал данни от намерената  банкова  карта. При поръчката в електронния формуляр вписал, за доставка адрес на куриерска фирма в гр.Плевен, а за телефон на получателя - номера на служебния си телефонен  на фирма, където към този момент работел като охранител. Впоследствие направил на два пъти неуспешно теглене от ATM устройство в Плевен, и в Горна Оряховица, тъй като не знаел ПИН код-а на картата.

По същия начин и на 19.06.2016 г., в 10:29 часа, в Горна Оряховица, от ATM устройство осъществил неуспешно теглене, като на екрана на устройството се изписал надпис, че картата е вече блокирана.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов