Избрани Новини

Пътищата се обработват срещу заледяване

Региони

29-11-2016, 15:47

Снимка:

АПИ

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Призовават се шофьорите да карат внимателно заради очакваните поледици

Във връзка с очакваното понижаване на температурите до минус 8 градуса и опасността от поледици, АПИ предупреждава водачите да бъдат особено внимателни при шофирането при зимни условия и отговорни към своята безопасност и тази на другите участници в движението. Призовават се шофьорите да са особено внимателни при преминаването през високопланинските пътища и усойните места.

Тежкотоварните камиони и леките автомобили да тръгват на път само подготвени за зимни условия, със заредени телефони, да шофират внимателно, съобразно метеорологичната обстановка, да спазват пътната сигнализация и указанията на полицията. Блокирането на движението от превозни средства застрашава безопазността и пътуването и на другите участници в движението.

Ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ контролира обработването на републиканската пътна мрежа с разтвори химически вещества и сол против обледяване, като специални указания са дадени за участъците с мостови съоръжения. В зависимост от класа на пътя и състоянието на настилката участъците се опесъчават. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов