Избрани Новини

Община Сапарева баня спечели проект за ремонт на училище

Средствата са в размер на близо 200 000 лева

Община Сапарева баня спечели проект за ремонт на СУ „Христо Ботев“. Проектът е по Национална програма "Оптимизация на училищната мрежа", модул "Регионализация на мрежата от професионални училища". Със средствата по него ще се извършат строително-ремонтни дейности на санитарните помещения, които от години са в много лошо състояние, ще се освежат класните стаи и ще се поднови подовата настилка на няколко кабинета. Проектът предвижда и освежаване на малкия физкултурен салон, ремонт на топлата връзка между сградите и поставяне на врати, отговарящи на изискванията на ПАБ. Със средствата ще се подмени осветлението на някои от стаите, ще бъде подменена външната врата и освежен един от коридорите. Също така ще бъдат закупени нови компютърни конфигурации, интерактивни дъски, мултимедийни проектори и лаптопи. Предвижда се закупуването на частична мебелировка за класните стаи и оборудване на кабинета по химия.

"С реализирането на проекта ще се осигури качествена и ефективна инфраструктура, която ще подобри учебния процес едновременно на ученици, учители и административен персонал", поясни още кметът Гелев.

Във връзка с реализирането на проекта, Община Сапарева баня откри процедура за избор на изпълнител на обществена поръчка  за  СМР с предмет:  „Изпълнение на текущ ремонт в Средно училище „Христо Ботев", гр. Сапарева баня". Срокът за подаване на офертите е до 17:00 ч. на 8 декември 2016 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов