Избрани Новини

Митрополит Серафим гостува на детско тържество за Деня на християнското семейство

То бе подготвено от учениците в 1 "а“ клас в VIII СУ "Арсени Костенцев“ в Благоевград

На 21 ноември Негово Високопреосвещенство митрополит Серафим гостува на тържество за Деня на християнското семейство, подготвен от учениците в 1 „а“ клас в VIII СУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград, които от тази година посещават часове по СИП „Религия-Християнство“.  Митрополитът бе посрещнат от директора на училището г-н Биров и след разглеждане на новооткритите зали за спорт, хранене и отдих, бе посрещнат от най-малките ученици с класен ръководител г-жа Кръстева и техните родители.

Децата пресъздадоха историята на светите праведни Йоаким и Анна и обърнаха внимание на християнските добродетели, които са вечни и неизменни, независимо от времето и трудностите. Децата предизвикаха своите родители и в състезание по намиране на семейното съкровище. За добрата подготовка на децата с тях работят също Жанет Керанова, актриса от Драматичен театър „Никола Вапцаров“ и г-жа Кючукова, учител по религия.

В края на тържеството митрополит Серафим поздрави децата и техните родители и изрази убеждението си, че изборът на родителите днес децата им да се възпитават в християнски ценности и да посещават часове по религия, утре ще бъде стократно възнаграден от Господа с блага, които не са си и представяли.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов