Отборът на СУ „Георги Измирлиев” завоюва голямата награда в регионалното състезание „Евроскола”

Мисия

22-11-2016, 19:09

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Ученици от СУ “Георги Измирлиев“ завоюваха голямата награда в състезанието „Евроскола“ - посещение на Европарламента в Страсбург. На 19 ноември Информационното бюро на Европейския парламент в България организира регионално състезание „Евроскола“ за средни училища в областите Велико Търново, Габрово и Ловеч. Състезанието се проведе между 11 отбора в гр. Габрово. Част от журито беше най-младият евродепутат Андрей Новаков.

Отборът на СУ “Георги Измирлиев“ в състав Севдалина Генова – и Мартина Милева – ХІ „а” клас, Илиян Михайлов – ХІ „б” клас, Серкан Иляз и Мариян Петков – Х „а” клас, се представи блестящо, като показа отлични знания за Европейския парламент както на български, така и на английски език. Учениците бяха наградени с предметни награди, а голямата награда е посещение за група от 24 ученици и двама ръководители на Европарламента в Страсбург през месец март 2017г .

„Много сме щастливи, че успяхме да представим нашето училище и да спечелим голямата награда -посещение на Европейския парламент в Страсбург. Това беше една уникална възможност за нас - отборно и индивидуално. Очаровани сме от организацията и от хората, с които се запознахме. Домакините ни оказаха огромна подкрепа, но основната заслуга е на нашия ръководител Полина Йорданова, учител по английски език“, сподели Севдалина Генова.

Програмата „Евроскола“ има за цел да насърчава най-младите европейци да опознаят Европейския парламент, където участват в симулация на неговата работа, разискват и разиграват гласуване по въпроси от интерес за Европейския съюз.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен