Избрани Новини

Oт началото на ноември: 44 загинали и 450 ранени по пътищата на България

Пътна полиция се обръща към всички участници в движението по пътищата с апел да бъдат внимателни и отговорни към себе си и към останалите на пътя

Третата кампания в рамките на акция „Зима“ се провежда от 21 до 30 ноември под мотото „Безопасно шофиране през зимата“. В този период на територията на цялата страна пътните полицаи ще осъществяват засилен контрол за техническа изправност на автомобилите и на осветителните им системи, над поведението на пътниците, както и на водачите на пътни превозни средства, в т.ч. и спрямо пешеходците. Целта на кампанията е да напомни на водачите да подготвят превозните си средства за управление при зимни условия.

Според данните на пътна полиция, само от началото на месец ноември на територията на страната са настъпили повече от 370 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 44 души, повече от 450 са ранени, а 19 от тях са с опасност за живота.

Пътна полиция се обръща към всички участници в движението по пътищата с апел да бъдат внимателни и отговорни към себе си и към останалите на пътя. В рамките на третата кампания от акция „Зима“ 30 ноември е обявен за Ден без водачи и пътници в МПС - жертви на пътя.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов