Избрани Новини

Щробъл носи екип и австрийски шнапс - дар за Банско

Олимпийският и световен шампион ще даде старт на 14-ия сезон на Бъндеришка поляна на 17 декември

Рекордьорът за всички времена за най-бързо спускане на смъртоносната писта „Щрайф“ – Фриц Щробъл, ще донесе под връх Тодорка отлежал тиролски шнапс.
Вестник „Банско Утре“ съобщи, че олимпийският и световен шампион ще даде старт на 14-ия сезон на Бъндеришка поляна на 17 декември. Срещнаха с него на откриването на кампанията за Световната купа по ски в Зьолден (Ав). В подножието на глетчера Ретенбах легендарният ас обеща да спази обичая и да уважи курорт №1 със специален подарък, както вече го направиха цели 27 знаменитости в ските от 2003 г. насам.

„Ще взема нещо за пиене, защото това е важно. Най-подходящ, разбира се, е цвечген – австрийски шнапс, който се прави от сливи. Той е чудесен, но е остър и бързо хваща. Преди да го пие, човек трябва да хапне добре и няма да има проблеми с храносмилането. Освен това може да донеса стартовия номер от спускането, с който спечелих златния си медал на олимпиадата в Солк Лейк Сити през 2002 г., или пък някой от световните ми първенства. Ще потърся и екип“, обяви Щробъл, който ще бъде 11-ият австриец и 15-ият олимпийски шампион, участвал в откриването на сезона тук и оставил част от кариерата си за Стената на славата в култовия бар „Хепи Енд“.

Той изгледа гигантските слаломи при жените и мъжете в Зьолден в качеството си на консултант на френската марка „Саломон“. Бъдещият гост на Банско кара с бранда от 1998 г., а днес е негово рекламно лице и работи с някои от най-добрите алпийци в света. Щробъл намери време и да се срещне с маркетинг директора на концесионера на нашата ски зона Иван Обрейков, с шефа на ски училището и ски сервиза на „Юлен“ Георги Главчев, с отговорника за обработката и заснежаването на пистите Георги Попов-Тумбе и с досегашния рейс-директор на Световните ни купи Валентин Стефанов, който ще бъде наследен на позицията от сина си Виктор Гичев още от тази зима за дебютните стартове в сноуборда. Щробъл се запозна също с управителя на медицинския център в града д-р Благой Терзиев.

„Чувал съм много неща за Банско. Щефан Еберхартер, с когото навремето бяхме съперници, а сега сме много добри приятели, вече ви е гостувал (б.р. – той откри сезона през 2014 г.). Идвали са също Килиан Албрехт и Маркус Васмайер, с които също се познавам. Всички казват, че мястото не може да се опише, а трябва да се види. Затова чакам 17 декември с огромно нетърпение“, добави Щробъл.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов